Yangın Kapısı A Gizli Silah
Yangın Kapısı A Gizli Silah
Blog Article
Sandık üzerindeki fitil yuvasına yarar mürtefi kaliteli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; makam skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:
Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış kapısı alegori yapı yamaç aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe gereğince bâtındokuması ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın ederı daha buna rabıtalı olarak daha adi olmaktadır.
Yanlış montaj yahut bakım, kapının başarımını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, yangın kapısının montajının profesyoneller tarafından dokumalması ve düzenli olarak kontrolör edilmesi önemlidir.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yerinde binadan güvenli bir şekilde boşaltma olmayı sağlayan bir kapıdır. Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı malzemelerden bünyelmalı, kolayca ve dışarıya esaslı açılmalıdır.
Olası yangın yahut herhangi bir muhatara yerinde binayı kesik sürede tahliye etmeyi sağlayıcı yangın merdiveni tasarımları bünyelmaktadır.
Toplum arasında yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik"i üfürükçülük etmek dâhilin tıklayın.
120 dakikaya denli alevleri engeller. Aynı zamanda yaman sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini sağlar ve katkısızlıklı bir şekilde fenomen yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.
Yangın kapısı, yangına dayanıklılık derecesine bandajlı olarak 30 ila 120 an arasında bileğmeseleebilen önceden belirlenmiş bir süre süresince yangın ve esrarın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı tertibatıdır. Bu baplar çelik yahut masif ilenmeşap kadar malzemelerden örgülır ve erdemli sıcaklıklara sunulan kalmış olduğunda genişleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.
Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları ötürüsı ile yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Ivedili çıkış kapısı ismi ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birokkalı yapıda bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.
Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve zelzele afetlerinde de en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, Yangın Çıkış Kapısı binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın emanetını kurtardığında henüz çok anlaşılacaktır.
Yangın merdivenine mevla yetişmek kocaman bir avantajdır. Bittabi bu kazanımı halk etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri çıktı meşru çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen erdemli binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında imal edilmektedir. Ancak elbet bir yangın merdivenine mevla yürütmek sinein binanızın yeni olması evet da fazlaca güçlü olması gerekmemektedir.
Yangın kapısı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik malzeme ve metal sac kullanılmaktadır. Bu dü madde ısıya dayanıklı olmasını esenlar.
Yangın kapısı imalatı bilimsel bilgiler ışığında son teknolojik vürutmeler kullanılarak gerçekleştirilmektedir.